MENU
Majlis Bandaraya Ipoh dan Luncai Emas Sdn Bhd dengan kerjasama FINAS dan Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA) akan menganjurkan Bengkel Hakcipta dan Bikin Video Muzik. Baca info lanjut dan penyertaan.
Majlis Bandaraya Ipoh dan Junior Chamber International (JCI) Ipoh akan menganjurkan International Women's Day Seminar 2021 pada 8 Mac 2021 (Isnin) jam 8.30 pagi di Ipoh International Convention Centre (IICC). Baca info lanjut.
Inisiatif tersebut disediakan untuk membantu pelajar mengikuti Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) selain membantu usahawan untuk mengembangkan lagi pasaran produk mereka secara dalam talian. Baca berita penuh.
Sebanyak 20 lokasi terpilih di bandar raya ini akan menerima kemudahan WiFi percuma, khusus untuk membantu para pelajar mengikuti pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR). Baca berita penuh.
Majlis telah merancang untuk menyediakan liputan kemudahan wifi percuma di 20 lokasi yang terpilih dengan kelajuan 300Mbps dan kemudahan tersebut diberi nama MBIFREEWIFI. Baca berita penuh.
Saksikan Cabutan Kerja-Kerja Undi Sesi 22/01/21 secara siaran langsung di Facebook Majlis Bandaraya Ipoh dan semak senarai kontraktor berjaya. Info Lanjut.
Semakan laporan dan bantahan boleh dibuat bermula 8 Februari hingga 10 Mac 2021, bermula jam 9.00 pagi hingga 4.00 petang di Lobi MBI. Lihat info lanjut untuk semak laporan dan muat turun borang bantahan.
Semak info lanjut.