MENU
Program anjuran MBI ini diadakan bagi membentuk hala tuju pembangunan serta membincangkan isu, masalah dan cadangan awal pembangunan bagi aspek-aspek berkaitan dengan kawasan kajian Rancangan Tempatan. Baca berita penuh.
MBI telah mewujudkan 40 buah Kiosk E-kasih di lapan lokasi terpilih di Bandaraya Ipoh. Baca berita penuh.
Pelitup muka wajib dipakai di tempat padat dan sesak. Semak info lanjut.
Program yang berlangsung penuh sederhana di perkarangan tempat letak kereta MBI ini melibatkan Ahli Majlis dan anggota dari pelbagai jabatan dalaman MBI. Baca berita penuh.
Kira-kira 340 Jalur Gemilang dikibarkan secara serentak pada hari ini oleh penghuni Pangsapuri Kinta Heights di sini bagi memeriahkan sambutan Kemerdekaan yang ke-63 pada bulan ini. Baca berita penuh.
Majlis Bandaraya Ipoh telah menerima Anugerah Khas kerana paling banyak membantu  program derma darah semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Covid-19 tahun 2020. Baca berita penuh.
Datuk Bandar Ipoh, Datuk Rumaizi Baharin berkata selain anak kelahiran Buntong itu, Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) telah mengenal pasti kesemua 10 nama anak kelahiran Ipoh terawal yang akan menerima pengiktirafan sama. Baca berita penuh.