MENU
Sebarang pertanyaan lanjut, hubungi Hotline Bilik Gerakan Covid-19 MBI di talian 05-2551515. Lihat info penuh.
Majlis Bandaraya Ipoh, Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia Negeri Perak dan SW Corp telah bekerjasama dalam menjalankan kerja-kerja nyah kuman ( disinfeksi ) di Rumah Pangsa Buntong Harmoni. Lihat info lanjut.
Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan, Jabatan Landskap dan Unit PANTAS Majlis Bandaraya Ipoh bersama BOMBA terus komited menjalankan kerja-kerja mengalih pokok tumbang dan membuka laluan kepada pengguna jalan raya. Baca berita penuh.
Majlis Bandaraya Ipoh bersama Pasukan Hazmat, Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia Negeri Perak telah bekerjasama dalam menjalankan kerja-kerja nyah kuman ( disinfeksi ) di Pusat Membeli Belah Ipoh Parade, Pasaraya The Store Jalan Kampar dan Jalan Dato' Onn Jaafar. Baca berita penuh.
MBI bersama Pasukan Hazmat, Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia Negeri Perak bekerjasama dalam menjalankan kerja-kerja nyah kuman ( disinfeksi ) di kawasan tumpuan awam seperti lokasi pengangkutan awam iaitu premis Stesen Keretapi (KTM) Ipoh, Stesen Bas Sri Maju, Hentian Bas Awam di sekitar hospital awam/swasta dan premis mesin ATM. Lihat info lanjut.
KERJASAMA PENIAGA BERLESEN DIPOHON MENGEMUKAKAN SALINAN KAD PENGENALAN & SALINAN PENYATA AKAUN BANK SECARA ATAS TALIAN. Semak kelayakan dan mohon.
Walaupun dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan, Jabatan Landskap Majlis Bandaraya Ipoh bersama JPAM dan BOMBA terus komited menjalankan kerja-kerja mengalih pokok tumbang dan membuka laluan kepada pengguna jalan raya. Baca berita penuh.
Majlis Bandaraya Ipoh mengambil langkah proaktif membantu rakyat ketika Perintah Kawalan Pergerakan dengan mengagihkan makanan kepada golongan gelandangan di sekitar  
MBI telah menjalankan aktiviti disinfeksi di premis lokasi Pengangkutan Awam iaitu TERMINAL MERU RAYA dari jam 8.30 hingga 10.00 pagi di Tingkat Atas Balai Ketibaan dan Keseluruhan Tingkat Bawah dengan keluasan lebih kurang 100,000 kaki persegi. Baca berita penuh.

RADIO MBI


Muat turun aplikasi:

radio apps

Layari Portal Radio MBI  dan Facebook Radio MBI untuk info segmen dan DJ.

27 Rejab 1440 Hijrah

Jumaat, 3 April 2019

Perak iconIpoh, Batu Gajah, Kampar, Sg. Siput dan Kuala Kangsar

Imsak

5:48 AM

Subuh

5:58 AM

Syuruk

7:12 AM

Zohor

1:22 PM

Asar

4:23 PM

Maghrib

7:26 PM

Isyak

8:35 PM

qr mbi