MENU
Moh nonton siaran langsung Program MBI & Anda di Facebook MBI pada 4 Mac 2021 jam 10.00.  Wargakota Ipoh boleh menyampaikan aduan dan maklumbalas semasa FB Live ini. Program yang akan menampilkan pelbagai topik dan tetamu jemputan ini akan disiarkan pada hari Khamis minggu pertama setiap bulan.
Inisiatif tersebut disediakan untuk membantu pelajar mengikuti Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) selain membantu usahawan untuk mengembangkan lagi pasaran produk mereka secara dalam talian. Baca berita penuh.
Sebanyak 20 lokasi terpilih di bandar raya ini akan menerima kemudahan WiFi percuma, khusus untuk membantu para pelajar mengikuti pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR). Baca berita penuh.
Majlis telah merancang untuk menyediakan liputan kemudahan wifi percuma di 20 lokasi yang terpilih dengan kelajuan 300Mbps dan kemudahan tersebut diberi nama MBIFREEWIFI. Baca berita penuh.
Saksikan Cabutan Kerja-Kerja Undi Sesi 22/01/21 secara siaran langsung di Facebook Majlis Bandaraya Ipoh dan semak senarai kontraktor berjaya. Info Lanjut.
Semak iklan tawaran tender dan sebutharga terkini.
Semakan laporan dan bantahan boleh dibuat bermula 8 Februari hingga 10 Mac 2021, bermula jam 9.00 pagi hingga 4.00 petang di Lobi MBI. Lihat info lanjut untuk semak laporan dan muat turun borang bantahan.