MENU
Majlis Bandaraya Ipoh dalam proses penyediaan Bajet 2021 – 2022. Bagi memastikan bajet ini dapat disediakan secara inklusif orang ramai dipelawa untuk menyumbangkan cadangan mereka secara dalam talian. Kongsi cadangan anda.
Dengan perwatakan beliau yang bersahaja dan penuh dengan senyuman telah membuka dimensi baru pentadbiran Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) khususnya berkaitan norma baru bekerja dalam tempoh pandemik Covid-19.  Baca berita penuh.
Bagi pemenang Hadiah Utama, cabutan akan dibuat sekali lagi bagi menentukan hadiah yang akan dimenangi. Nantikan panggilan kami untuk menebus hadiah yang dimenangi. Baca info lanjut.
MBI mencatat sejarah apabila Puan Zuraina binti Kamarul Ariff, Setiausaha Bandaraya telah mengikuti Seminar Tourism Promotion Organization for Asia Pacific Cities (TPO) secara atas talian atau webinar. Baca berita penuh.
Lihat info lanjut.
Zuraina binti Kamarul Ariff, Pengarah Kanan-Infrastruktur & Perancangan MBI telah melakar sejarah apabila menjadi wanita pertama dilantik sebagai Setiausaha Bandaraya yang baharu berkuat kuasa 1 Julai 2020. Baca berita penuh.
Seramai 8 Ahli Majlis telah mengangkat sumpah jawatan dalam 2 kumpulan di Dewan Mesyuarat MBI pada pagi tadi. Ia adalah tambahan kepada 17 Ahli Majlis yang telah mengangkat sumpah jawatan pada 4 Mei lalu. Baca berita penuh.