MENU
Setiap Sabtu | 8.00 pagi - 1.00 Tengah Hari. Semak Info lanjut.
My Love PTR Didik Bestari merupakan program yang mengfokuskan tentang pendidikan kesihatan yang melibatkan kerjasama dari pelbagai agensi. Baca berita penuh.
Malaysia Women Marathon 2022 (MCIS Life) akan diadakan di Ipoh pada 21 Ogos 2022 Sempena Sambutan Hari Kebangsaan.  Semak info lanjut dan daftar.
Penyerahan Tong Sampah Beroda 120 Liter Secara Percuma Dari Rumah Ke Rumah di Taman Tasek Mewah merupakan Lokasi Serahan ke-26 yang melibatkan sebanyak 645 unit premis rumah kediaman. Baca berita penuh.
Penganjuran program Maal Hijrah ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim dalam usaha untuk mengimarahkan lagi Majlis ini serta membantu meningkatkan syiar Islam di Bandaraya Ipoh. Baca berita penuh.
MBI akan mengeluarkan kompaun bernilai RM1000 tanpa sebarang rayuan kepada pembuang sampah haram itu di bawah Akta Jalan, Parit & Bangunan. Baca berita penuh.
Ia telah diserahkan kepada MBI pada hujung bulan Julai 2022, menjadikan sebanyak 4 unit lori baru yang telah dibeli bagi tahun 2022. Baca berita penuh.
Keutamaan dalam memorandum ini adalah mengadakan program bersama untuk latihan, seminar, bengkel, konferens dan kursus jangka pendek mengenai ilmu, teknologi dan kemahiran terkini dalam bidang senibina landskap.
Tema program Ipoh Car Free Day pada kali ini adalah Sahabat Alam Sekitar@Sahabat Keluarga Malaysia yang dimeriahkan oleh Program Kayuhan Keluarga Malaysia. Y.Bhg. Dato' Rumaizi bin Baharin@Md Datuk Bandar Ipoh telah menyempurnakan 'Flag Off' kayuhan tersebut. Baca berita penuh.