MENU
Tawaran permohonan penganjuran Bazar Ramadhan tahun 2022/1443h di bawah pentadbiran Majlis Bandaraya Ipoh adalah dibuka mulai 17 Januari 2022 (isnin) hingga 28 Januari 2022 (Jumaat). Semak info penting.
Majlis Bandaraya Ipoh akan membuka semula operasi Tasek Cermin pada 15 Januari 2022 dari jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang setelah berpuashati dengan hasil siasatan kejadian yang berlaku di Tasik Cermin baru-baru ini. Baca info lanjut.
Larangan penggunaan kenderaan rasmi jabatan bagi tujuan peribadi. Semak info lanjut.
Yang Berusaha Puan Nor Eyniwati Hassan, Pengarah Pengurusan Maklumat Dewan Bandaraya Kuala Lumpur telah mengetuai Delegasi pegawai dan anggota Jabatan Pengurusan Maklumat Dewan Bandaraya Kuala Lumpur ke Majlis Bandaraya Ipoh. Semak info lanjut.
Projek kolaborasi bagi menaik taraf Jalan Tambun antara Majlis Bandaraya Ipoh dan Sunway City Ipoh Sdn Bhd ini bertujuan untuk melancarkan aliran lalulintas di jalan tersebut selari dengan pembangunan di kawasan Bandar Sunway Ipoh. Baca berita penuh.
Sumbangan dibawah pembiayaan akaun Tangungjawab Sosial Korporat (CSR) MBI tersebut adalah untuk membantu meringankan beban persekolahan anggota MBI. Baca berita penuh.
Pemberian hadiah-hadiah hebat dalam program cabutan bertuah ini juga adalah sebagai  tanda penghargaan dan terima kasih pihak Majlis kepada pembayar-pembayar cukai yang melaksanakan tanggungjawab mereka kepada Bandaraya Ipoh. Semak info lanjut.
Semak info penting maklumat pembayaran cukai taksiran MBI bagi tahun 2022.