MENU
Wargakota boleh membuat temujanji untuk pembayaran Bil-bil Majlis Bandaraya Ipoh di Kaunter Bayaran Ibu Pejabat MBI mulai 27 September 2021. Semak info lanjut.
Sejumlah 845 tong sampah (120 liter) telah diagihkan kepada penduduk Bandar Baru Menglembu sempena program CSR MBI. Baca berita penuh.
Kutipan sampah domestik 2x seminggu adalah sementara. Kutipan akan kembali kepada 3x seminggu selepas isu kekurangan pekerja akibat Covid-19 selesai. Semak Jadual.
Majlis Bandaraya Ipoh telah meraih Anugerah Emas Regional Innovation Showcase On Team Excellence (RISTEX) 2021 anjuran Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC) pada Majlis Perasmian Penutupan & Penganugerahan RISTEx 2021. Baca berita penuh.
Y.Bhg. Dato' Rumaizi bin Baharin@Md Daud, Datuk Bandar Ipoh melawat Gerbang Malam malam tadi. Lawatan tersebut bagi meninjau operasi Gerbang Malam sejak pembukaan semula pada 15 September 2021. Baca berita penuh.
Projek yang bernilai RM2,809.300.00 ini telah bermula pembinaanya pada 8 Jun 2021 dan dijangka siap pada 8 Mac 2022. Lihat info lanjut.
Y.Bhg. Dato' Rumaizi bin Baharin@Md Daud, Datuk Bandar Ipoh telah melancarkan 13 unit lori terbuka (8 tan) sempena Program Perkhidmatan Sampah Kebun dan Pukal (Percuma) pagi tadi bagi meningkatkan kualiti persekitaran yang bersih dalam usaha untuk merealisasikan hasrat menjadikan Ipoh sebagai bandaraya terbersih di Malaysia menjelang tahun 2023. Baca berita penuh.