MENU
Semoga bantuan seumpama akan turut dijalankan oleh semua pihak termasuk agensi swasta dan NGO dalam memastikan kebajikan wargakota Ipoh sentiasa dipelihara sejajar dengan usaha MBI untuk menjadikan Ipoh sebuah Bandaraya yang Bersih, Hijau dan Sejahtera. Baca berita penuh.
Y.Bhg. Dato' Rumaizi bin Baharin@ Md Daud, Datuk Bandar Ipoh  telah melancarkan platform khas aduan pothole MBI pagi tadi di Dewan Azlan Shah, Tingkat 10, Bangunan MBI. LIhat info lanjut.
Semua pembekal/ kontraktor dalam negeri-negeri  yang dikenakan PKP, bagi urusan pendaftaran /pembaharuan lesen pembekal/kontraktor dan urusan pembelian dokumen tender/ sebut harga Majlis Bandaraya Ipoh, sila hubungi talian 05-2083370 atau 05-2083470.  Baca info lanjut.
Pembaharuan lesen pasar dan penjaja Majlis Bandaraya Ipoh tahun 2021 perlu diuruskan sendiri oleh pemegang lesen berkenaan. Urusan pembaharuan lesen melalui pihak ketiga kini tidak dibenarkan lagi. Baca info lanjut.
Wargakota Ipoh dijemput hadir ke Pameran Seni Pekan Lama Ipoh mulai 12 Januari hingga 15 Februari 2021 di Pusat Penerangan Pelancongan Ipoh, Jalan Bandar, Ipoh. Lihat info lanjut dan sertai pertandingan mewarna.
Kementerian Kewangan telah memutuskan supaya semua UTC beroperasi mengikut waktu operasi yang telah ditetapkan sepanjang PKPB. Semak waktu operasi UTC.
YB Dato' Nolee Ashilin binti Dato' Mohammed Radzi, Pengerusi Jawatankuasa Perumahan, Kerajaan Tempatan & Pelancongan Negeri Perak telah merasmikan Pusat Penerangan Pelancongan Ipoh  (ITIC), Jalan Bandar, Ipoh. Baca berita lanjut.
Wargakota Ipoh boleh menghubungi hotline Puncak Emas Infra Sdn Bhd bagi aduan berkaitan jalan berlubang, pemotongan rumput, pokok tumbang, papan tanda, lampu jalan dan jambatan rosak serta pembersihan longkang tersumbat. Baca info penting.
Bil Cukai Taksiran Penggal Pertama bagi tempoh Jan-Jun 2021 telahpun dikeluarkan pada akhir bulan November yang lalu dan telah diterima oleh pihak wargakota untuk pembayaran. Baca info lanjut.
Program Cabutan Bertuah Cukai Taksiran di Majlis Bandaraya Ipoh ini telah dilaksanakan beberapa tahun yang lalu. Baca info lanjut.