MENU
Peserta dari pelbagai NGO, agensi swasta dan kerajaan telah menyertai International Women's Day Seminar 2021 anjuran Majlis Bandaraya Ipoh dan Junior Chamber International (JCI) Ipoh pagi tadi di Ipoh International Convention Centre (IICC). Baca berita penuh.
MBI telah mengenalpasti 7 lokasi di sekitar bandaraya Ipoh yang sesuai untuk dibina binaan tempat Rehat dan Rawat Rider (3R) ini. Baca berita penuh.
Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) di bawah program MBI Prihatin menyantuni rumah anak yatim dan asnaf Pertubuhan Baitul Aini dengan menyampaikan sumbangan berbentuk barangan makanan. Baca berita penuh.
Majlis Bandaraya Ipoh dan Luncai Emas Sdn Bhd dengan kerjasama FINAS dan Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA) akan menganjurkan Bengkel Hakcipta dan Bikin Video Muzik. Baca info lanjut dan penyertaan.
Semakan laporan dan bantahan boleh dibuat bermula 8 Februari hingga 10 Mac 2021, bermula jam 9.00 pagi hingga 4.00 petang di Lobi MBI. Lihat info lanjut untuk semak laporan dan muat turun borang bantahan.
Semak info lanjut.
Pembaharuan lesen pasar dan penjaja Majlis Bandaraya Ipoh tahun 2021 perlu diuruskan sendiri oleh pemegang lesen berkenaan. Urusan pembaharuan lesen melalui pihak ketiga kini tidak dibenarkan lagi. Baca info lanjut.